Annemieke Jetten burgemeester van Sluis op bezoek in For Freedom Museum

03 november 2016

Burgemeester Sluis, Annemiek Jetten op bezoek in het For Freedom Museum.
Naar aanleiding van de herdenkingsplechtigheden WO-II, die aanstaand weekend doorgaan in Ede, Sluis, Hoofdplaat, Biervliet, Oostburg, Retranchement en Knokke-Heist, hield burgemeester Jetten eraan een uitgebreid bezoek te brengen aan het For Freedom Museum K-H.
De eer viel te beurt aan mede-conservator Danny Jones om de burgemeester na een korte introductie een uitgebreide rondleiding te geven en de nodige uitleg te verstrekken omtrent "Operation Switchback 1944".
Mevrouw Jetten was bijzonder geïnteresseerd, ook omdat er tijdens de laatste maanden van de bezetting enorm veel burgerslachtoffers vielen in Zeeland en veel steden zwaar gehavend uit de strijd kwamen.
Burgemeester Jetten was vol lof omwille van de inhoud ,thematiek en boodschap van Vrede die van het For Freedom Museum uitgaat en de inspanningen die geleverd worden om deze boodschap aan onze schoolgaande jeugd (onze toekomst dus) over te brengen.
Zij verbond zich ook mee te werken aan het promoten van een bezoek aan het For Freedom Museum bij de Zeeuwse onderwijsinstellingen.

Vrede komt niet vanzelf maar is een dagelijkse inspanning die we samen moeten leveren in ons huisgezin, onze straat, dorp, stad, regio en land.
Dit gezegde van Danny Jones, kon de burgemeester volmondig beamen.