Burgemeester van Brugge bezoekt For Freedom Museum

29 oktober 2014

Burgemeester Renaat Landuyt op bezoek in het For Freedom Museum Knokke-Heist

Op zaterdag 18 oktober ontving Schepen Paul Geerinckx in naam van het gemeentebestuur, Knokke-Heist, Brugs burgemeester Renaat Landuyt  vergezeld door zijn Schepen van Leefmilieu, Mieke Hoste en Schepen van Welzijn en tevens OCMW-voorzitter Dirk De Fauw in het For Freedom Museum, Ramskapelle, Knokke-Heist.

Conservator Freddy Jones onderhield zijn  zeer geinteresseerde gasten op boeiende wijze en belichtte de verschillende periodes van bezetting en bevrijding WO-II, hier in de Zwinstreek.    Tijdens de rondleiding werden veel vragen beantwoord omtrent het hoe en waarom de Oostkust pas 2 maanden later werd bevrijd ten opzichte van bv de stad Brugge die reeds op 12 september ’44, dit geluk kende.

Schepen Geerinckx beklemtoonde de goede samenwerking  die er bestaat tussen het gemeentebestuur Knokke-Heist , het heemkundig museum Sincfala en het For Freedom Museum.

Tijdens de kleine receptie die het bezoek afrondde, merkten burgemeester Landuyt  en zijn schepenen op dat zij aangenaam verrast werden door de kwaliteit en het aanbod  van dit  toch unieke WO-II  museum met zijn fascinerende en zeer realistisch uitgebouwde  scenes. De begeestering  en onbaatzuchtige inzet van het ganse FFM-vrijwilligersteam  werd ook naar waarde geschat.

Schepen Geerinckx, bedankte dan  ook zijn Brugse collega’s voor  hun tijd en interesse en vroeg dan ook de samenwerking tussen de stad Brugge en de Zwinregio, in het bijzonder Knokke-Heist, vooral  op toeristisch en cultureel vlak op een hoger echelon te brengen en in de nabije toekomst te optimalizeren .  Samen sterker wordt het motto!’