Hoog Canadees bezoek

15 september 2014

Danny Jones

Vorige zaterdag ontving het FFM museum hoog Canadees bezoek. Niemand minder dan de heer David Plunkett, Ambassadeur van de Canadese Missie bij de Europese Unie en zijn echtgenote Hettie werden er door Danny en Freddy Jones en het museumteam ontvangen.Na een korte kennismaking vernamen wij dat de Ambassadeur aan de Universiteit van Nijmegen had gestudeerd en zijn echtgenote Nederlandse is. Het was dan ook zeer aangenaam om gewoon in het Nederlands de rondleiding in het museum te kunnen doen.Dat het lange wachten op de bevrijders in onze Zwinvlakte te wijten was aan de geallieerde operatie Market-Garden (17 september 1944), de gedurfde aanval en op één na (‘a bridge too far’ de brug over de Rijn in Arnhem) verovering van een aantal Nederlandse bruggen was hem bekend. Hij had immers in de gelijknamige film (1977) van recent overleden regisseur Richard Attenborough als Britse parachutist meegespeeld. De ambassadeur en zijn echtgenote waren bijzonder aangenaam verrast van hun bezoek te Ramskapelle. In de goede handen van vriend van het museum Willy van Lierde zetten zij hun herinneringsweekend verder.