Familie Zapp

Wereldreizigers familie Zapp op bezoek

24 april 2018

17 jaar geleden besloten Herman en Candelaria Zapp om hun dromen waar te
maken en de wereld af te schuimen. Op zoek naar prachtige plekken en
memorabele mensen. Met hun Graham-Paige
Model 610 uit 1928 vertrokken ze vanuit
Argentinië naar Alaska, maar ondertussen zijn ze nog steeds niet gestopt met reizen.

Hun 4 kinderen zijn allen op de reisroute geboren, Pampa (15), in Amerika, Tehue (12) in Argentinië, Paloma (9) in Canada en Wallaby (8) in Australië.

Aardrijkskunde en wereldgeschiedenis leren ze al reizende, zegt vader Herman. Candelaria is hun onderwijzeres : “Ik leer ze alles, ik geef ze les. Iedereen denkt dat we constant in de auto zitten, maar dat doen we niet, ze studeren en spelen in de auto, op het strand in de bergen.”

Naast Noord-, Midden- en Zuid-Amerika, werd ook Afrika, Azië, Nieuw-Zeeland en Australië doorkruist.

In 2016 is de familie Zapp in Europa neergestreken. Na een reis door Scandinavië, Duitsland, Nederland en België zijn ze op vrijdag 13 april ons museum komen bezoeken.

Na een verwelkoming door conservators Freddy en Danny Jones, werden ze door het museum geleid.

Leergierig als ze zijn ontbrak het zeker niet aan interesse voor de geschiedenis van onze streek. Ze waren allen diep onder de indruk en volbewondering over het museum.

Na een drankje en een gezellige babbel vertrok het sympathieke gezelschap terug naar de wijde wereld met een welgemeend “hope to see you again one day”.