Back to all Post

Prix Fair Trade Ambassadeur pour le For Freedom Museum

Groep fair trade

De Trekkersgroep Fair Trade Gemeente Knokke-Heist nodigt iedereen uit op zaterdag 11 mei 2019 om 10.30 uur aan de ingang van het Cultuurcentrum Scharpoord. De FTG-groep fietst naar het For Freedom Museum in Ramskapelle met een halte om 11.30 uur voor de officiële uitreiking van de Prijs Ambassadeur van Fair Trade Gemeente Knokke-Heist. Daarna volgt een gezellig samenzijn met lunchpauze en wordt de fietstocht verdergezet met stops bij landbouwers uit de buurt die zich in het kader van de campagne Schoon Boeren zich inzetten voor een duurzame toekomst.

Prijs Ambassadeur Fair Trade Gemeente

De Prijs Ambassadeur van Fair Trade Gemeente wordt al voor de 3e maal uitgereikt, In 2018 kreeg Jeugdclub ‘t Verzet de prijs en in 2017 ontving Dirk Roels, zaakvoerder van CaféCultuur, de titel FTG Ambassadeur.

Eerlijke handel gebruikt handel als hefboom voor ontwikkeling en het wegwerken van ongelijkheden. Zijn voornaamste kenmerk is de eerlijke prijs die aan de lokale producenten (hier bij ons alsook in het Zuiden)  wordt betaald waardoor ze een eerlijk inkomen hebben en toegang tot sociale basisdiensten (opleiding, gezondheid …). Kortom, fair trade beoogt een beter leven en betere werkomstandigheden, vooral in de ontwikkelingslanden, maar dus ook hier bij onze lokale landbouwers en eerlijke producenten. Bovendien past eerlijke handel alsmaar strengere milieucriteria toe, zoals het verbod op ggo’s (genetisch gemodificeerde organismen) en op het gebruik van gevaarlijke chemische producten.

Programma:

10.30 u.: vertrek met de fiets aan het Cultuurcentrum Scharpoord naar het For Freedom Museum

11.30 u.: welkom en voorstelling van de FairTrade Trekkersgroep en enkele criteria van een Fair Trade Gemeente alsook het nieuwe logo van FTG

11.35 u.: Schepen van Ontwikkelingssamenwerking Kathleen van der Hooft overhandigt met de hele FTG-groep de Fair Trade Ambassadeurstitel aan Danny en Freddy Jones van het For Freedom Museum

11.45 u.: drink – picknick (zelf mee te brengen)

12.30 u.: fietstocht langs land- en tuinbouwers die elk op hun manier de uitdaging aangaan om steeds duurzamer te werken.

De gemeente Knokke-Heist zelf draagt op een concrete manier bij tot een waardig bestaan voor de kleine boer in het Zuiden én de duurzame producent in het Noorden, hier dus. Samen met FTG-Ambassadeurs zoals het For Freedom Museum wil de trekkersgroep mensen warm maken voor eerlijke handel voor lokale, duurzame, eerlijke producten met een eerlijke prijs voor de producent!

Add Your Comment