Terug naar Nieuws & Activiteiten

1000 Canadese vlaggen voor 1000 gesneuvelde bevrijders

1000 Canadese Vlaggen voor 1000 gesneuvelde Bevrijders

Oorlog, bezetting en bevrijding staan gegrift in het geheugen van onze grootouders of ouders, de meesten van ons hebben het van horen zeggen.

Het blijft echter een feit dat we het aan ons zelf verplicht zijn het  offer van onze bevrijders te blijven herdenken, vooral nu we de 75-ste verjaardag  van het einde van WO II in Vrede kunnen vieren.

Het gemeentebestuur van  Knokke-Heist onder leiding van burgemeester Graaf Leopold Lippens, in samenwerking met het bestuur van Cnocke Is Hier en de Vrienden van het For Freedom Museum roepen dan ook de bevolking op om hun woningen massaal te bevlaggen met de Canadese Maple Leaf.

Dit vanaf vrijdag 30 oktober tot en met zondag 15 november.

In geen gemeente of stad ter wereld zullen er zoveel Canadese vlaggen wapperen, als bij ons, Knokke-Heist wordt Maple Leaf City.

Op deze wijze herdenken, is het mooiste teken van respect en dankbaarheid die wij als Knokke-Heistenaars kunnen uiten tegenover onze Canadese bevrijders, aldus burgemeester Lippens.

De Canadese Vlaggen(100 X 150 cm) zullen vanaf zaterdag 3 oktober te koop zijn aan de prijs van 25 € in:

– Dienst Toerisme Knokke-Heist,

– CC Scharpoord, maxim Wilemspad 1 K-H

-Continental Tours, Lippenslaan 8 K-H

-Interieur Vervarcke, Paul Parmentierlaan,150 K-H

-Studio M,   ’t Walletje 106 ,Unit 3, Westkapelle

-For Freedom Museum, Ramskapellestraat 91-93 K-H

1 Commentaar

• Joris Praet
    18/10/2020

Kan deze actie niet uitgebreid worden naar Zeebrugge? Zeebrugge was de laatst bevrijde gemeente maar buiten de herdenking van verleden jaar wordt dit verder niet herdacht. Een samenwerking met het gemeentebestuur van Brugge moet toch mogelijk zijn. Ik ben bereid om hieraan mee te helpen.

Voeg je commentaar toe