Zien en doen

Onze Collectie

Het For Freedom Museum brengt op realistische wijze de sombere tijden van de Tweede Wereldoorlog in beeld aan de hand van 3 collecties:

Uniformen

Diorama's dompelen u onder in de regionale geschiedenis van 1940-1944. Elke pop vertelt een persoonlijk verhaal. Veel Canadese families schonken uniformen van hun dierbaren aan het museum. (Collectie door Freddy Jones)

Voertuigen

De voertuigen getuigen van de technologische ontwikkeling en massaproductie tijdens de Tweede Wereldoorlog. (Collectie door Patrick Tierssoone)

Vliegtuigrestanten

De Belgian Aviation History Association (Bahaat) is de derde partner met een indrukwekkende tentoonstelling van opgegraven vliegtuigrestanten.

Audiotour

Ga voor extra beleving en maak uw museumervaring nog intenser door onze audiotour.

De audiogids voorziet niet alleen een deskundige uitleg in vier talen, maar ook levensechte achtergrondgeluiden die ervoor zorgen dat de scènes nog levendiger worden.

Optie voor hardhorigen: lees de tekst mee op het scherm.

Weetje: De Nederlandse tekst werd ingesproken door de warme stem van de Vlaamse acteur Lucas Van den Eynde.

Unieke tentoonstelling vanaf 6 september 2019

 
 
 
 
 
 
Wegens succes verlengd tot 3 januari 2021.
 
Tijdens WO-II kwamen meer dan 200 Vlaamse vissers om toen hun schip op een mijn liep. Beleef hun ervaringen en weet dat 75 jaar na de Bevrijding het gevaar voor mijnen en bommen op de zeebodem nog steeds een bedreiging is voor onze vissers.
“Helden van de Noordzee” een ode en eerbetoon aan hen die het leven lieten om de bevolking te sparen van de hongersnood.